Case pasive

Asociaţiile Cluster Zepher şi Casa Pasivă din România vă invită în perioada 12-14 noiembrie la o serie de evenimente pe tema locuinţelor pasive. În aceste zile veţi avea ocazia de a înţelege şi de a vă convinge de eficienţa acestor tipuri de construcţii.

Joi, 12 noiembrie, de la ora 10:30, va avea loc întâlnirea experţilor în contrucţii de case pasive cu reprezentanţii instituţiilor din Bihor preocupate de dezvoltarea profesională. Discuţiile vor fi purtate în cadrul unei mese rotunde cu tema Formare profesională în tehnologii moderne în construcții. Accesul se face pe bază de invitaţie.

Vineri, de la ora 9:30, sunteţi invitaţi la conferinţa Clădiri Zero Energie și Passive House. Speakerii, printre care Ferenc Kadar, Marius Gherman, Florin Balint, vă vor prezenta conceptele care alcătuiesc succesul unei locuinţe pasive. De la ora 14:30 va avea loc un seminar cu aceeaşi temă pentru publicul interesat de casele cu consum zero. Vor fi abordate subiecte precum proiectarea, relaţia cu constructorul şi surse de material. Accesul este gratuit pentru ambele expuneri.

Sâmbătă, 14 noiembrie, veţi avea ocazia de a vizita case realizate după conceptul de consum zero şi de a asculta impresiile celor care locuiesc în ele. Prezentările vor fi făcute în Budapesta, Ungaria, iar plecarea va fi la ora 7:30. Cei interesaţi de această ieşire trebuie să scoată din buzunar 135 de lei.

Ce sunt casele pasive?

Casele pasive, denumite şi clădirile cu consum de energie aproape zero (nZEB), sunt definite ca fiind clădiri cu o performanţă energetică ridicată. Scopul acestor tipuri de locuinţe este de a minimaliza necesarul de energie folosit pentru încălzire- răcire. Construcţiile nu au nevoie de o centrală termică propriu-zisă, acestea exploatează energia din alte surse. Astel, casa nu se conectează la reţelele de energie centrale, ci va deveni autonomă prin auto-întreţinere.

Sursa imaginii aici..

Leave a Reply