Curățenia de primăvară

Există un timp pentru toate… un timp pentru a munci si unul pentru a te odihni; un timp pentru a semăna şi altul pentru a culege roadele.

Un timp în care să visezi şi altul în care să acţionezi. Există inclusiv un timp pentru a te îmbolnăvi – acesta este de obicei un timp în care organismul nostru cere o pauză, un răgaz de la nebunia zilnică. Şi apoi vine un timp în care să te vindeci, să ajungi din nou la echilibrul obişnuit, să renaşti.

Natura ne învaţă că primăvara este anotimpul curăţeniei, al purificării. Plantele au nevoie de soare pentru a renaşte şi a începe creaţia. Pentru a face loc lucrurilor noi să răsară şi să înmugurească, este nevoie să îndepărtăm resturile uscate şi putrezite care doar acoperă şi întunecă pământul. La fel mi se pare că se întâmplă şi cu organismul şi cu sufletul nostru. Pentru a ne putea dezvolta, pentru a putea renaşte, pentru a putea da naştere unor proiecte şi gânduri noi, trebuie mai întâi să facem curăţenie, să ne eliberăm de lucrurile ce ne apasă şi ne îngreunează dezvoltarea.

Cum facem asta? Fiecare trebuie să descopere singur. De multe ori renaştem singuri, pe propriile noastre puteri şi prin capacitarea noastră. În primul rând trebuie să îţi doreşti. Bineînţeles, ne prinde bine un imbold, o persoană care să ne sprijine şi să ne îndemne. Primăvara apare în viaţa fiecărui om, ciclic. Doar trebuie să o primim şi să o acceptăm. Fiind anotimpul creaţiei, renaşterii, trebuie să avem grijă de acest anotimp din viaţa noastră, pentru că în funcţie de „curăţenia de primăvară”, de ce seminţe plantăm în această perioadă, aşa vor urma şi celelalte anotimpuri din viaţa noastră. În funcţie de „primăvara din viaţa noastră” vom culege roadele mai târziu.

La fel ca şi plantele, avem nevoie de mai mulţi factori care conduc la renaştere. Avem nevoie de un motiv care să ne dea putere şi dorinţa de a ieşi din starea de hibernare, de a dori dezvoltare şi creştere. Şi motive sunt multe: dorinţa de dezvoltare personală, de a face mai mult pentru tine şi familia ta, de a încerca să pregăteşti primăvara din viaţa copilului tău, astfel încât să culeagă roade sănătoase în anotimpurile vieţii ce urmează. Pentru că… în final, copilul este rodul primăverii tale şi îţi doreşti să fie cel mai bun rod al tău.

pagina-urbbus-bianca

 

Leave a Reply