Încrederea și curajul: ingredientele succesului

Cu Eliza Hosu. A început să facă accesorii din piele în 2013, într-un mic apartament închiriat. În Londra a lucrat pentru designeri ca Susannah Hunter, Christopher Raeburn și Romina Karamanea. În 2013 a lansat prima linie de accesorii sub denumirea Jolizette.

Care este cea mai frumoasă lecție pe care ați învățat-o de când sunteți în afaceri?

Am învăţat că e foarte important să am încredere în mine şi mai mult curaj. Am învăţat să îmi dau şansa de a face ceea ce îmi place şi de a-mi petrece timpul învăţând această meserie.

Care este visul pe care vreți să îl îndepliniţi?

Dorinţa, de fapt, dorinţele mele cele mai mari sunt să-mi vând produsele în străinătate, online, şi să am cel puţin un magazin în Europa; nu oriunde, ci în Londra.urbbus-j1

Cine v-a dat imboldul de a intra în afaceri și de a munci pentru a avea succes?

Am avut onoarea să cunosc câteva persoane care m-au încurajat şi au investit în mine.

Care este proiectul dumneavoastră de suflet?

Acum un an am organizat la Londra un eveniment de caritate dedicat copiilor din România. Mărturisesc că a fost un succes. Cred că te simţi mai fericit în momentul în care dăruieşti decât atunci când primeşti.

În plus, am făcut totul cu pasiune şi îmi place să încerc lucruri noi.

Care este cel mai scump proiect pe care l-aţi realizat?

Pregătirea unei colecţii înseamnă o investiţie destul de mare, de la materialele pentru accesorii şi manoperă până la şedintele foto.

Care este lucrul de care vă pare rău că nu l-ați realizat până acum?

urbbus-j2Încă visez să am o echipă şi propriul meu atelier, de unde să livrăm peste tot în lume accesoriile făcute de noi.

De cine și de ce trebuie să se ferească o persoană care vrea să înceapă o afacere?

În primul rând trebuie evitat negativismul. Am observat că nu toată lumea îţi vrea binele şi puţini îţi înţeleg viziunea. De aceea, sfatul meu este să se înconjoare de persoane care au o viziune, care îi ofere sprijin şi care îi sunt alături. Recomand, de asemenea, seminariile de iniţiere în afaceri.

Dacă ar fi să o luaţi de la început, ce nu ați face?

Până acum am făcut câte ceva din toate, pentru că ştiu să fac multe lucruri. Însă mi-am dat seama că în acest fel e foarte greu să le duci pe toate la bun sfârşit. Aşa că, dacă ar fi să o iau de la capăt, m-aş concentra pe un singur domeniu.

Ce părere aveți despre felul în care statul român se comportă cu oamenii de afaceri?

Nu îmi place atitudinea statului faţă de micii antreprenori. Avem oameni foarte talentaţi, meseriaşi foarte buni, cărora ar trebui să li se dea o şansă acasă, în România. Mulţi tineri au o viziune şi vor o schimbare. De aceea cred că ar trebui încurajaţi şi sprijiniţi mai mult în ceea ce vor să facă.

Vezi revista în format pdf.

.

Leave a Reply