Mediere și suport între pacienți și medici

mediere, malpraxix, medici, pacientui

Victimele cazurilor de Malpraxis au unde să se adreseze, Colegiul Pacienților lansează serviciul de suport și mediere între pacienți și medici, în caz de malpraxis.

Azi, 25 Iulie, ora 10 la sediul Consiliului de Mediere din str. Şos. Nicolae Titulescu nr. 88B, sector 1, Bucureşti a avut loc semnarea protocolului de colaborare între Colegiul Pacienților și Consiliul de Mediere pentru soluționarea  litigiilor dintre pacienți și cadrele medicale sau instituțiile medicale, soluționare ce se va realiza prin intermediul procedurii de mediere.
“De azi, pacientii care vor să sesizeze un caz de Malpraxis au unde să se adreseze. Colegiul Pacienților lansează serviciul de suport și mediere între pacienți și medici, pentru cazurile de malpraxis, aceștia putând solicita acest serviciu folosind portalul de pe site-ul www.colegiulpacientilor.org/malpraxis“ a declarat Angela Perneș, directorul executive al Colegiului Pacienților.
Sesizările primite prin portal vor primi un răspuns în maxim 5 zile lucrătoare. Pacienții vor fi contactați de reprezentanți ai Colegiului Pacienților sau Corpului Mediatorilor, după caz, astfel încât să rezolvăm situația cât mai repede.
“Malpraxis-ul medical este foarte stigmatizat în România și acest fapt crează stări confictuale inutile între medici, pacienți și unitățile medicale. Prin acest demers vrem să contribuim la normalizarea situației prin focusarea pe rezolvarea cazurilor în mod amiabil astfel încât să dezamorsăm stările conflictuale și de revoltă ale pacienților față de corpul medical și furnizorii de servicii medicale.” a declarat dl. Sas Cristian președintele asociației.

Mai multe informații la tel: 0722172300

Despre COLEGIUL PACIENȚILOR

Una dintre cele mai mari asociații de pacienți cu peste 5000 de membri, fondată în anul 2015, care și-a propus să identifice și să monitorizeze rezolvarea de către instituțiile abilitate a problemelor cu care se confruntă cetățenii în accesarea serviciilor medicale și a beneficiilor legate de sănătate. Contribuim activ cu propuneri și soluții alternative la politicile de sănătate publică. Puteți afla mai multe despre noi accesând site-ul www.colegiulpacientilor.org  sau  www.facebook.com/colegiulpacientilor.

Despre Consiliul de Mediere
Consiliul de Mediere, este organism autonom cu personalitate juridică, de interes public, cu sediul în municipiul Bucureşti. Consiliul de Mediere se organizează şi funcţionează potrivit prevederilor Legii 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator, republicată, precum şi ale regulamentului său de organizare şi funcţionare. Profesia de mediator este organizată şi funcţionează în baza principiului autonomiei, în limitele competenţelor prevăzute de Legea 192/2006 precum şi in baza Statutului Profesiei de Mediator. Totalitatea mediatorilor autorizaţi din România formează Corpul Profesional al Mediatorilor din România (C.P.M.R). www.cmediere.ro

Leave a Reply