Nicodim Tămaș – omul din spatele ușilor Dusadoor

DusaDoor este o companie românească condusă de Nicodim Tămaș și are ca obiect de activitate producția ușilor de garaj, a ușilor industriale, de utilaje metalice și confecții metalice respectiv uși de acces în curte și garduri din metal.

Ne-ați spus că sunteți singurii din județ care oferă astfel de servicii. Cât de greu a fost să construiți afacerea? 

Am început de la zero, în prima fază mi-a plăcut foarte mult, acesta a fost factorul cel mai decisiv în a începe această afacere.

Cel mai frumos moment pe care l-ați experimentat de când sunteți manager ?

Îmi amintesc cu mult drag începutul, am amintiri plăcute, un prieten m-a surprins cu bunătatea lui. Văzând că nu aveam suficienți bani să îmi cumpăr două calculatoare, showroom-ul era pregătit, fără spună nimic, mi-a dat 2000 $ și am putut să cumpăr calculatoarele și e un moment deosebit pentru mine pentru că nu mă așteptam la acest gest.

Care este cel mai mare sacrificiu pe care l-ați făcut construind acestă afacere?

Cred că cel mai mare sacrificiu este timpul foarte mult petrecut la lucru. Au fost ani în care am lucrat foarte mult și sufeream cumva, nu puteam să dorm noaptea, lucram prea mult. Nu ești eficient dacă lucrezi 14-16 ore pe zi, poți să fii mult mai eficient angajând oameni care să facă acele lucruri pe care le făceam eu.

Unde vă vedeți ajungând cu DusaDoor?

Vreau să ajung în maxim 2-3 ani la performanța de a corespunde în totalitate normelor europene, să achiziționăm utilaje și să avem spațiul pe care ni-l dorim, în care să facem produsele la cele mai înalte standarde.

Caracterizați firma DusaDoor în câteva cuvinte.

Numele DusaDoor vine din limba croată, dusa înseamnă suflet și door vine din limba engleză, punem suflet în ceea ce facem, începând de la mine până la ultimul angajat.

Cum interacționează statul român cu afaceriștii?

Părerea mea este că statul român are o atenție mai mare pentru firmele străine decât pentru cele românești, cred că aici greșește foarte mult. Ar trebui să încurajăm firmele mici și mijlocii din România! Nu spun că nu sunt de acord cu investițiile străine dar avem nevoie de oameni de afaceri din România și de afacerile noastre. Să creem brand-uri românești, să creem produse românești 100%.

RECLAMA-DUSA

.

Leave a Reply